Natuurschool

We dragen de natuur op handen!

De Natuurschool biedt dit jaar twee locaties aan waar kinderen een onvergetelijke dag kunnen hebben: Stellendam en Noordwijk aan Zee! Een dag waarvan de kinderen na afloop zeggen: Dit is de leukste schoolreis die we ooit hebben gehad!

Een schoolreis met de Natuurschool is een echte belevenis! Samen met je klas, juf of meester en een echte Natuurschool-gids beleef je de natuur als nooit te voren. Op een leuke manier leer je over eekhoorns, vossen, mieren en wolven, maar ook over de zee, vissen en zeehonden. Leren terwijl je plezier hebt, want het is en blijft een echte schoolreis!

Natuurschool-gidsen

Elke klas krijgt zijn eigen (v)aardige Natuurschool-gids, vanaf de ontvangst tot het uitzwaaien. De leerkrachten en ouders hebben een ondersteunende taak. U ontvangt enkele weken voor de schoolreis van de Natuurschool een draaiboekje met daarin alle benodigde informatie.

Inbegrepen bij deze schoolreis

  • Het vervoer per touringcar
  • Programma en begeleiding van de Natuurschool

Vanaf €26,75 per persoon
Iedere 10e persoon is gratis!

Offerte aanvragen

Park informatie

Wanneer
Medio april t/m begin oktober 2018

Tijdsduur op locatie

  • Noordwijk: 10.00 tot 15.00 uur (groep 1 t/m 8)
  • Stellendam: 09.30 tot 14.30 uur (groep 3 t/m 8)

Pauze
Tussen de middag is er 45 minuten pauze

Faciliteiten
Gratis toiletten, strandpaviljoen met ijs en patat (extra)

Strandprogramma

Op het Noordzeestrand gaan we met een sleepnet vissen op krabben, garnalen en allerlei andere zeediertjes. De gids vertelt leuke verhalen over de dieren die we gevangen hebben. De kinderen kunnen tussendoor lekker dollen of relaxen op het strand. Neem ballen en frisbees mee. 

Duinprogramma 

Vlakbij zee, in het duinbos, leven dieren als eekhoorns, vossen, bosmieren en misschien ook wolven. Over deze dieren leer je alles tijdens de uitdagende activiteiten die er plaatsvinden. Voor elke groep heeft de Natuurschool een passend programma. Kleuters kunnen eventueel een half programma doen. 

Havenprogramma

In Stellendam doen we een programma in de vissershaven i.p.v. in de duinen. Tijdens een wandeling door de haven van Stellendam leren we alles over de Noordzeevisserij. We mogen vissen aanraken en ruiken. Tijdens de minicursus leren we garnalen pellen en natuurlijk mogen we ook proeven. Met speciale netten gaan we nog vissen op krabben. 

Offerte aanvragen

Andere schoolreizen

plaswijckpark-groot.jpg

Alle parken

avifauna-groot.jpg

Avifauna

julianatoren-groot.jpg

Julianatoren

walibi-holland-groot.jpg

Walibi Holland

Scroll naar boven